Hvad end du arbejder inden for fysik eller kemi, så ved du, at præcision er altafgørende, når det handler om at afmåle ting, analysere eller noget tredje. Her skal der blot en lille fejl i udregningen eller målingen til, og så er dine tal ubrugelige. Sådan er det ofte inden for netop disse fag og det derfor vigtigt med måleglas, der kan afmåle ned til selv det mindste.

Hvilket måleglas bør du vælge

Hvilket måleglas du bør vælge, afhænger helt og aldeles af, hvad du skal måle og hvilke målestoksforhold du måler i. Skal du f.eks. bruge x antal ml, men dit måleglas måler kun i dl. Så vil du ikke kunne få en særligt specifik måling, da du selv vil skulle vurdere, hvor imellem målene at den rette mængde er. Skal du derfor måle i ml, så skal du vælge et der måler i det.

Men det er ikke altid nok. Imellem hver enkelt milliliter mål, er der yderligere målinger. Derfor handler det om,at købe et måleglas, der er så tæt muligt, på det mål du skal bruge. På den måde kan du nemlig bedst muligt få den helt korrekt afmålinger, da der vil være afmærkninger, der fortæller hvor mange ml. det er.

Vælg altid med fod

Det kan være en fordel at have et måleglas med fod, da måleglasset vil stå placeret på en lige flade og dermed vil dit resultat blive mest akkurat. Står du med den i hånden og det er ml, som vi snakker om, vil du hurtigt måle forkert. Selvom at vi tror, at vi holder den lige, kan den sagtens hælde til den ene side, uden at vi opdager det.

Hældetud eller ej

Om et måleglas med hældetud er relevant for dig eller ej, kommer an på formålet med det. Skal du efter en præcis måling, hælde det videre op i noget som er forholdsvist smalt? Så kan det være en god ide med en hældetud. Da målingen er blevet målt af ned til præcision, duer det ikke, hvis bare det mindste ryger ved siden af under ophældningen. I sådanne et tilfælde vil det være ideelt med en hældetud.

Det kan også være, at det er et uerfarent publikum, som skal prøve kræfter med et måleglas. Så vil et måleglas med både fod og hældetud være ideel, da det er med til at skabe tryghed og gøre hele oplevelsen nemmere.